Skip to main content

A nyári fagyimániát is lehet egészségesebb mederbe terelni, ráadásul úgy, hogy nem kell kifordítani a konyhát a négy sarkából. Rengetegféle egészséges fagyirecept kering a neten, én a villámgyors, kevés hozzávalós és pofonegyszerű receptekre utazom mindig. Ha nem találok, akkor igyekszem egy ilyet kombinálni a meglévőkből.
Az alábbi is egy ilyen, TÉNYLEG nem több öt-hat percnél az egész hadművelet. Ráadásul nagyon finom a végeredmény, nálunk teljesen rákattant a család. Ami plusz előnye: kicsi gyereket is nyugodtan be lehet vonni az elkészítésébe.

Hozzávalók:

  • egy natúr joghurt (görög joghurttal talán még krémesebb lenne, de az nekem most nem volt otthon)
  • egy marék málna
  • egy marék meggy
  • egy marék áfonya
  • egy banán
  • méz/édesítő ízlés szerint.

A gyümölcsöket (egyébként ez teljesen opcionális, ami otthon van és ízgazdag) összeturmixoljuk, az sem baj, ha maradnak benne nagyobb darabok. Összekeverjük a joghurttal, és mivel hidegen az édes érzet más, ezért célszerű bele némi édesítést tenni. Én részben erre használtam az érettebb banánt, illetve egy teáskanálnyi mézet, mindegyik nagyon jól áll neki. Ezután csak bele kell önteni a műanyag jégkrém formákba és várni pár órát, míg megfagy.
Éljen a nyár, az egészség meg a fagyi!

Abszolút házi jégkrém, a tartót pedig pár száz forintért lehet kapni.

Kiss Niki

Kiss Niki

Újságíró, professzionális amatőr sportoló. Kosárlabdázóból lett futó, bicajos, spinningelő, most éppen lelkes TRX-ező Federer-drukker anyuka, aki szerint soha, semmit nem érdemes félgőzzel csinálni.