Skip to main content

Akkor sincs semmi, ha a jól megérdemelt egy-két hét nyaralásunk idejére szüneteltetjük az edzésprogramunkat és belevetjük magunkat a totális pihenésbe, de azt is teljesen megértjük, ha valaki nem szeretne lemondani a szabadság alatt sem a mozgásról. Ilyenkor nem mindig könnyű kivitelezni az edzést, pláne, ha családdal megy az ember. Adunk néhány tippet, hogy csempéssz bele aktivitást a nyaralásba.

  • A legkézenfekvőbb, mint ahogy korábbi cikkünkben Gabi is megírta: ideje kipróbálni a régóta halogatott vízi, nyári sportokat. SUP-oznál? Szörföznél? Görkoriznál? Eveznél? A ma éppen egy jó alkalom kipróbálni! Amibe lehet, vondd bele a gyerekeket vagy éppen a baráti társaságot és akkor máris egy klassz közös élmény is lehet.
  • Ha már strand, akkor nagyon is lehet ott is aktívkodni: vízitorna, vízi akadálypálya, strandröpi, strandfoci, tollas, vízibicaj és még sorolhatnánk. Hidd el, nagyon is jól fog esni, ha nem egész nap csak a napon fekszel.
  • Városnéző túrán vagy? Ahova lehet, menj el gyalog! Nagyon durva lépésszámot össze lehet hozni egy átlagos napon, ha nem a tömegközlekedést választod. Bónuszként sok izgalmas helyet is felfedezhetsz így!
  • Ha nincs kedved annyit gyalogolni, bérelj bicajt! A nagyvárosokban kínálnak kifejezetten bringás városnéző túrákat. Így amellett, hogy meglátogatod a nevezetességeket, még mozogsz is.
  • Ha családdal vagy baráti társasággal vagy, akkor is jól eshet egy-egy órára kimozdulni. Keress egy edzőtermet a nyaralásod helyszínén, próbálj ki egy új edzőt, edzésformát. Vagy szimplán csak eddzed ugyanazt, mint otthon – az új társaság és tréner miatt mégis új élmény lesz.
  • Nehezített pálya a gyerekkel nyaralás – pláne, ha rajtad kívül nincs más felnőtt a társaságban. Három-négy éves kortól már szabad a pálya, rövidebb, 4-6 kilométeres futásokra már pl. az én kislányom is elkísér engem rollerrel vagy bicajjal. Nem mondom, hogy ezek az edzések a tempóról vagy a teljesítményről szólnak, inkább közös élmény, de azért nyilván valami sportértéke is van. Pláne, ha futás után még egy mesényi idő alatt egy rövid, 10-15 perces súlyzós vagy saját testsúlyos edzést vagy jógát is be tud iktatni az ember.
  • Ha van más felnőtt a társaságban, akkor nyert ügyed van! Csak bízd rájuk egy órára a gyereket és menj el futni!

Bármelyik verzió is legyen, élvezzétek még ki a nyár hátralévő részét!

Kiss Niki

Kiss Niki

Újságíró, professzionális amatőr sportoló. Kosárlabdázóból lett futó, bicajos, spinningelő, most éppen lelkes TRX-ező Federer-drukker anyuka, aki szerint soha, semmit nem érdemes félgőzzel csinálni.