Skip to main content

Lendítse magasra a kezét, aki az év végi hajrában ugyanolyan lelkesen fitneszel, mint bármikor máskor! Na, ugye… Bizony ezt az időszakot a legtöbbünk hajlamos elengedni, ez az év már kuka, majd jövőre, úgyis jönnek az ünnepek címszavakkal, melyek nagy része amellett, hogy igaz és érthető, de legalább a minimális egészségügyi mozgás alól nem szabadna, hogy felmentést adjanak. Tippek és trükkök következnek!

1.Legyen helye a naptárban! Akár egy fodrász, megbeszélés vagy más bejegyzés a napirendben, ez is legyen időhöz kötött és tervezett. A „majd valamikor délután”, vagy „amikor ráérek”-típusú jelöléseknek nem sok értelme van.
2.Válj számon kérhetővé! Terjeszd, meséld el, posztold, hogy éppen mi az edzésterved. Ha időről időre rákérdeznek, hol tartasz, nehezebben vonod ki magad alóla (lódítani meg nem ér:)).
3.Szerezz társakat! Egy edzőközösség részévé válni a legmotiválóbb dolgok egyike. Nem mellesleg ott is találhatsz ötleteket arra, más hogyan tudja beilleszteni a sportot az év legzúzósabb időszakába.
4.Fizess érte! Ha végképp nincs más a tarsolyodban, a zsebed elég nagy kényszerítő erő lehet. Ha már egyszer elköltöttél X ezer forintot egy online edzésprogramra, sokkal nehezebben hagyod veszni a pénzt, és akár estébe nyúlóan is odaállsz a fitnesz szőnyegre – amikor egy ingyen tesit már simán bedobnál a „késő van, majd holnap”- dobozba.
5.Rövidíts! Úgy látod, nincs egy órád, vagy akár egy fél órácska a mozgásra? Legyen akkor csak tíz perc, az is pont tízzel több, mint a semmi. A másik pedig, hogy ha egy hosszabb videót elindítasz azzal a tervvel, hogy tíz percig csinálod, jó eséllyel már nem fogod leállítani. Ha pedig mégis, életbe lép a sok kicsi sokra megy igazsága.
6.Csatlakozz egy kihíváshoz! A egymásra épülő programok szépsége és haszna, hogy ha egyszer elkezded, már visz a lendület, meg a csakazértis megcsinálom. Ezek ráadásul általában viszonylag könnyen, gyorsan abszolválható mozgások, melyeknek még a legelfoglaltabbak is tudnak helyet szorítani az életükben.
7.Jutalmazd magad! Legyen egy vágyott tárgy, vagy élményajándék, ami a tiéd lesz januárban, ha most kitartasz. Az egészségeden és a büszkeségeden felül persze, aminél – valljuk be – sokszor nem is kell több… hajrá!

Koller Gabi

Koller Gabi

Mostanában..? Legfőképp kommunikátor és anya, na meg persze szívvel-lélekkel, teljes erőbedobással edző nő. Ars poeticám minden és bármi, ami előre visz.