Skip to main content

Azt még csak megtippelni sem merném, hogy a tavasz beköszöntével a futóversenyek időszaka is indulhat-e, de az biztos: a versenyszervezők nem hagynak minket magunkra a téli alapozó időszakban sem. Ha a szokásos edzéseid helyett valami kihívásra vágysz, netán csak motivál egy-egy jópofa, szép érem, hogy gazdagítsd a kollekciód: összeszedtük neked, milyen virtuális versenyekre nevezhetsz az előttünk álló hetekben.

De előtte jöjjön egy érdekes kis statiszika. Az amerikai Runner’s World-nél elemezték a különböző futóapplikációk adatait, amelyből számos érdekes adatot meg is osztottak. Nem kérdés, világszerte többen kezdtek el futni a karantén ideje alatt, sokkal több kilométert regisztráltak az órák, appok, mint egy évvel korábban. Az egyik legismertebb alkalmazásban például 65 (!) százalékkal többet. A különböző futóversenyekre (közöttük persze számtalan-számtalan virtuálisra) konkrétan 45 százalékkal (!) többen neveztek, mint egy évvel korábban. Hiába, magunkért, magunknak futunk, de azért a versenyszellem még az ilyen magányos sportban is előbújik az emberből ? Az is érdekes, és egyben érthető is, hogy 34 százalékkal többen futottak kint mint a futópadon. A pandémia ideje alatt voltak (illetve több országban még most is van) időszakok, amikor gyakorlatilag csak a mozgás idejére lehetett elhagyni az otthonunkat – és ezt ki is használtuk.

No, de nézzük, hova és milyen távokra nevezhetünk?

Farsangi Virtuális futás a Fuss neki futófesztiváltól: január 18. és február 18. között bárhol teljesíthető. 1, 5, 10, 21 km a táv, a jegyek pedig sávosan változnak a résztvevők létszámától függően  3500-4000 forintig. A jutalom pedig egy csodaszép érem és persze letölthető oklevél.

Szintén ugyanők szervezik az Ámor Nyila virtuális versenyt, ezt február 8-14 között lehet teljesíteni egyénileg vagy párban. A táv ugyanannyi, mint az előzőekben, a nevezési díj pedig 3800, párosan 7400 forint, benne van az érem és a postázás is. Természetesen a választott távot akár le is gyalogolhatod: lényeg a mozgás!

Maradjunk még a farsangnál: a BSI is szervez Farsangi Vágtát, február 17-ig lehet futni maratont, 30 km-t, félmaratont, 10, illetve 5 és 3 kilométert is, sőt, családilag is teljesíthetjük a 3 és 5 km-es távot. A nevezési díj 3900 forint, természetesen szép kis érem a jutalom a teljesítés végén.

A Zúzmara futófesztiválnak ugyan már vége, de a cuki érme örök emlék marad

Az Europe Run-nak is van karneváli virtuális futása, és persze a Valentin-nap imádókat (utálókat) is várják egy szívecskés futásra ?Már teljesíthető mindkettő, egészen február 28-ig. Itt nincs nevezési díj, rajtszámot és oklevelet mindenki kap, de ha szeretnél érmet is (csodaszépek amúgy), akkor azt ki kell fizetni: 3600 ft plusz a postaköltség. Ráadásul jótékonykodhatsz is, a Noé Állatotthont támogatják a bevételből. Fontos infó: bicajjal és túrázva is teljesíthető az általad bevállalt tetszőleges táv!

Ha fontosak neked az állatok és a mozgásoddal két legyet ütnél egy csapásra, akkor támogathatod a Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítványt is. Február 14-ig bárhol az országban futva, túrázva, babakocsival (bárhogy) teljesítheted a 2 km, 5 km, 7 km, 10 km, 21km vagy 42 km-es távot. Nevezési díj éremmel együtt 2500 forint.

Pikkopen nőnapi futóhétvége március 6-8 között, a Fuss a Jövődért Egyesület szervezésében. Egy, illetve öt kilométer teljesíthető bárhogyan, a nevezési díj pedig 1500 forint.

A Generali Virtual Run március elsejéig teljesíthető 6,5, illetve 10,5 km és félmaratoni távokon. Itt a felturbózott rajtcsomagban 2290 és 4490 forintért nemcsak érmet, hanem technikai futópólót is kapsz. Az olcsóbbik verzió budapesti személyes átvételre érvényes, bónuszként még egy üveg bor is jár.

A virtuális versenyeknél az eredményedet egy általuk megadott linken kell feltölteni, az órád vagy a telefonos appod képével együtt, ami bizonyítja a mozgást. Az összes eseményt megtaláljátok a Facebookon!

Kiss Niki

Kiss Niki

Újságíró, professzionális amatőr sportoló. Kosárlabdázóból lett futó, bicajos, spinningelő, most éppen lelkes TRX-ező Federer-drukker anyuka, aki szerint soha, semmit nem érdemes félgőzzel csinálni.