Skip to main content

Valós, bosszantó és gyakorlatilag súly-független probléma a nyári, rövidnadrágos időszakban a combok és más testrészek kidörzsölődése futás közben. Nézzük, milyen jól bevált praktikák vannak kipirosodott testrészek ellen.

Hosszú évekig a legnagyobb melegben sem bírtam rövidgatyában futni, mert rövid távon kidörzsölődtek, sebesedtek a combjaim. Alkati kérdés, még csak a súlyára sem foghatja az ember. Lényeg a lényeg: maradt a térdgatyában szenvedés. Amúgy a probléma nem csak a combokat érinti – karoknál, a melltartó, pulzusmérő pánt alatt a mellkason, férfiaknál a mellbimbónál is szép kis sérüléseket lehet összeszedni, miközben izzad az ember. Az ember a hosszú évek alatt és a futótársak tapasztalatait kipróbálva aztán megtalálhatja a neki való megoldást. Nézzük, milyen tippek vannak, lehet kísérletezgetni😊

  • A biciklis nadrág betétes rövidgatya megoldás lehet, kivéve, ha nem olyan verziót sikerül venni, ami meg állandóan felcsúszik és attól leszel tök ideges.
  • Vazelin – erre nagyon sokan esküsznek, bár a ruhákból kimosni nem a legkönnyebb.
  • Izzadásgátló stift – őszintén szólva nekem ez a legtutibb módszer. A normál hónalj stifttel alaposan bedörzsölöm a combjaimat, szerintem tizenegy-két kilométer körül volt a maximum, amit így futottam, de addig tökéletesen bírja a strapát!
  • Dörzsölődés ellenei speciális krém – sportáruháznak és sportmárkáknak is van direkt erre fejlesztett krémje, 2000-2500 forint körüli összegért kapható, ez nagyon sokaknak bejön.
  • Babahintőpor
  • Baba vonalon maradva sokaknak a Sudokrém válik be.
  • Folyékony harisnya (én csak nemrég hallottam arról is, hogy ilyen egyáltalán létezik, de mint kiderült, elég sok problémára megoldás).

Nektek mi az, ami bevált?

Kiss Niki

Kiss Niki

Újságíró, professzionális amatőr sportoló. Kosárlabdázóból lett futó, bicajos, spinningelő, most éppen lelkes TRX-ező Federer-drukker anyuka, aki szerint soha, semmit nem érdemes félgőzzel csinálni.