Skip to main content

Némi változatosságra vágysz a hagyományos edzéseszközök után? Mit szólnál például a gumiabroncshoz? Pál Kinga edző, funkcionális tréner elmeséli, miért is jó a Tire Workout-ra keresztelt edzésforma.

– Fitnesz teremből jövök, ahol javarészt súlyzórúddal és step padokkal dolgozunk a vendégekkel. A jó időben vágytam ki a szabadba. S mivel az eszközök mozgatása nehézkes, így jött a gumiabroncs ötlet. Az edzés során fejlődik az állóképesség, a koordináció, a gyorsaságon át pedig az erőnlét – mondja Kinga, majd hozzáteszi: a teljes testet átmozgató tréning során folyamatosan magasan tartja a pulzust a sok izomcsoport bekapcsolása és az abroncs mozgatása. Természetesen itt is fontos a helyes kivitelezés, hogy ne legyen sérülés; érvényesek a felhúzás és guggolás szabályai. A különbség annyi, hogy itt nincs ugyebár klasszikus rúdfogás; itt úgy fogod, ahogy tudod ☺.

Az edzés intervall jellegű, minden porcikát megmozgató, igazi „tüdőgyilkos”, tehát gyors ütemben fejleszti az erőt és az állóképességet egyaránt. De kezdők is bátran belevághatnak, hisz a helyes technika elsajátítása után mindenki egyéni ütemben fejlődhet.

Az edzéstervben az abronccsal végzett gyakorlatok mellett a klasszikus gyakorlatok sem maradnak el, mint mondjuk a tolódzkodás, bolgár guggolás, fekvőtámaszok, felugrások stb. A Tire ABS gyakorlatok pedig célzott hasizom erősítő gyakorlatokat foglalnak magukba.

– Szórakoztató és változatos, s a vendégek visszajelzése alapján érdekesebb gyakorlatokat szoktunk csinálni, mint a hagyományos fitnesz órákon. Nem utolsósorban védjük a környezetet is: ne dobáld el, inkább eddz vele egy brutál keményet!

Nézzetek bele az edzésbe 🙂

Koller Gabi

Koller Gabi

Mostanában..? Legfőképp kommunikátor és anya, na meg persze szívvel-lélekkel, teljes erőbedobással edző nő. Ars poeticám minden és bármi, ami előre visz.