Skip to main content

Amennyiben november eleje óta becsomagolva állnak az ajándékaid a gardróbszekrény mélyén, akkor ez nem a te cikked, szóval nyugodtan fogd a forralt borod és nézd tovább a sorozatodat a kanapén. De ha azok közé tartozol, akik az utolsó pillanatokban próbálják menteni a menthetőt, akkor hátha segíthetünk. Sportos ajándék tippek 10 ezer forint alatt.

  1. SMR henger

A megfáradt, elgyötört testnek igazi ajándék. Sokan vannak (vagyunk), akik nem fordítanak kellő figyelmet és energiát a nyújtásra, hiába hangsúlyozzák állandóan annak a fontosságát. A különböző keménységekben kapható SMR henger kiválóan masszíroz, szuper a regenerációhoz, de az ízületekre és az idegrendszerre is jó hatással van. Ezzel bármilyen sportot üző barátnál, családtagnál tutira mehetsz. 4-10 ezer forint között óriási a választék bármilyen sportáruházban, de a legdrágább is 15 ezer forint körül van.

2. Vészjelzős, riasztós kulcstartó

Ha az ajándékozottad gyakran fut kültéren, akkor igazán hasznos ajándék ez a pici, ám annál hangosabb (110decibel) kulcstartó. Simán elfér a kézben, és bármilyen affér esetén az oltári hangos vészjelzés megzavarja az esetleges rosszakarót. Már 3000 forint körül lehet kapni.

3. Könyv

A könyv mindig, minden körülmények között az az ajándék, ami kihúzhat a csávából, na persze, ha az ajándékozott szeret olvasni. (de ki nem?!) Jobbnál-jobb sportos motiváló könyvek vannak, csak győzd kiválasztani! Phil Knight A Nike sztori nemcsak márkahűeknek érdekes olvasmány. Futóknak, lustáknak, motiváció hiányban szenvedőknek kötelező Lubics Szilvia Másfél nap az élet című könyve vagy Csíkszentmihályi Mihály A futás öröme című kötete. Forma 1 őrülteknek pedig itt van az irodalmias sportéletrajz, Az ismeretlen Kimi Raikönnen című mű

4. Sportfülhallgató

Sokan szeretnek (szeretünk) zenét hallgatni sportolás közben. Az intenzív mozgás és az izzadás nem éppen kedveznek a “normál” fülhallgatóknak, szóval válassz ajándékba egy spéci, direkt sportolásra kialakított fülhallgatót, ezzel nem lőhetsz mellé.5-10 ezer forint között bőven van választék, persze határ a csillagos ég…

5. Élmény

Nincs nagyobb ajándék az együtt töltött időnél, szóval, ha inkább valami élményt ajándékoznál, akkor menjetek korcsolyázni vagy meccsre. Utóbbi – attól függően, mennyire “nagy csapat” és “nagy meccs”, lehet, hogy nem fér bele a tízezres keretbe, de az élmény valószínűleg kárpótol.

6. Erősítő gumiszalag

Makacs kis “dög”, keményen megdolgoztatja a combokat, lábakat, feneket, de más izomcsoportokhoz is kiváló eszköz. Nem foglal nagy helyet (sőőőt. kis helyet foglal), otthoni edzéshez szuper. Különféle erősségeket jeleznek a különböző színek, és 1-2 ezer forintért akár háromdarabos csomagot is kaphatsz. Szóval hasznos, és pénztárcabarát ajándék.

7. Proteines sütik, chipszek

Aki az edzés mellett az étkezésére is jobban odafigyel az átlagosnál, annak nyilván nem opció, ha veszel egy doboz csokit. Viszont finomabbnál-finomabb fehérje szeletek, protein kekszek, chipszek kaphatók a táplálékkiegészítőket forgalmazó boltokban. Bár ezek a termékek nem igazán olcsók, de tutira sikert aratsz egy ilyen kis csomaggal.

8. Bármi, ami meleg

Télvíz idején mindig jól jön egy meleg kesztyű, egy spéci sapka, termosz, csősál, szóval, bármi, ami meleg. Azt hiszem, ezt nem is kell tovább magyarázni.

9. Aktivitás mérő karpánt

A sportórák szuperek, de az igazán komolyak több tíz-, akár százezer forintos tételt is jelentenek, szóval most nem erről beszélünk. Aktivitás mérő karpántot – igazán jó fajtát is – lehet már kapni 10 ezer forint alatt kevéssel.  Pulzusmérő, lépésszámláló, távolság mérő funkciókkal az alap készülékek is rendelkeznek, akár motivációnak is tökéletes a lustább családtagoknak. Hidd el, ha egyszer valaki elkezdi nézni, hogy hány lépést tett meg aznap, akkor nem fog leszokni róla 🙂

10. Vicces, feliratos póló

Futóknak, izompacsirátknak, jógaguruknak, bármilyen sportot űző barátoknak tökéletes egy egyedi, vicces feliratos póló. Csak egy jó ötlet és néhány ezer forint kell hozzá! A plázákban található egyedi ajándék shopokban pedig még az utolsó pillanatban is van esély elkészíttetni.

Kiss Niki

Kiss Niki

Újságíró, professzionális amatőr sportoló. Kosárlabdázóból lett futó, bicajos, spinningelő, most éppen lelkes TRX-ező Federer-drukker anyuka, aki szerint soha, semmit nem érdemes félgőzzel csinálni.