Skip to main content

Holnap, azaz január 7-én szombaton húzzatok korcsolyát, próbáljátok ki a hokit vagy más jeges ügyességi játékokat, vagy szimplán bulizzatok országszerte harmincnál is több jégpályán este!

Bár az időjárás kicsit sem a telet idézi, a korcsolya az egyik legklasszabb téli sportág. Rendkívül jól átmozgatja  testet, javítja az állóképességet, erősíti a lábakat, farizmot, javítja a koordinációs készséget, egyensúlyt, térlátást, figyelmet, szóval igazi szupersztár a sportok között.

Mint ahogy korábban Engi Klári háromszoros olimpikon, nyolcszoros magyar bajnok műkorcsolyázó, az Engi Korisuli alapítója is elmondta a sportazelet.com-nak, a korcsolyázás nagyon sokoldalúan fejleszti a gyerekeket, érdemes kis korban elkezdeni.

Ugyanez a helyzet a hokival is: aktív mozgás, minden izomcsoportot és érzékszervet megmozgat, ráadásul a hideg közeg nagyon jót tesz az asztmának is. A hokizó gyerekek ellenállóbbak, sokkal kevesebb közöttük a beteg.

Az Allianz Jégpályák Éjszakáját hetedik alkalommal rendezi meg a Magyar Jégkorong Szövetség, a budapesti Városligeti Műjégpálya mellett három kiemelt vidéki helyszínen is várják a téli örömök szerelmeseit: Debrecenben, Győrben és Veszprémben is lehet korcsolyát húzni. De Szombathelytől Ajkán, Zalaegerszegen át Miskolcig, Balatonfüredig harmincnál is több helyszínen lehet kipróbálni ezt a téli sportágat.

További információk: www.jegpalyakejszakaja.hu

Kiss Niki

Kiss Niki

Újságíró, professzionális amatőr sportoló. Kosárlabdázóból lett futó, bicajos, spinningelő, most éppen lelkes TRX-ező Federer-drukker anyuka, aki szerint soha, semmit nem érdemes félgőzzel csinálni.