Skip to main content

Elragad a flow, elönt az adrenalin és az endorfin, összpontosítasz – valamilyen szinten minden „jól” végzett testmozgás a pszichét is dolgoztatja. Vannak azonban olyan mozgásformák, amelyek kifejezetten a lelket is célozzák.

Jóga & társai

Az egyik legismertebb és leginkább közkedvelt, testet-lelket megmozgató sportág. Bár nagyon ősi (az Indus-völgyi civilizáció romjai közül négyezer éves, meditáló jógikat ábrázoló képek is előkerültek), még napjainkban is keletkeznek új és új irányzatai. Akár a lassabb, elmélyülősebb típus, akár a dinamikus változat jön be jobban, legalább egyszer mindenkinek érdemes kipróbálnia magát benne! Önuralom és önismeret, a fókusz megtartása, a lelki egyensúly megtalálása, emberi kapcsolataink minőségének javítása: mindebben segít a jóga bármely válfaja.

Állati sportok

Kutyás futás, biciklizés (vagy épp kutyás jóga J), lovaglás, delfinekkel úszás a szerencsésebbeknek – állatokkal mozogni mindig egy más minőséget jelent; nem véletlenül alkalmazzák akár terápiaként is. Nem mindegy azonban, hogy milyen fajta állatot és milyen mozgásformára szeretnél magad mellé társadul. A fegyelmezettség egy olyan tulajdonság, melynek hiányában akár komoly balesetek is történhetnek!

Baba-mama páros

Ha a gyermekeddel sportolsz, több legyet is üthetsz egy csapásra: nem kell gondoskodnod a felügyeletéről, jó példát mutatsz, ráadásul a minőségi időtöltés a kapcsolatotoknak is jót tesz. Nyilván vannak időszakok, élethelyzetek, amikor a kicsi nem igazán partner; egy kibújni készülő fog, vagy egy front miatt nyűgösködő csöppség nem feltétlenül vág jó képet az edzéshez. De ha figyeled a jelzéseit, és jó kedvében találod, biztosan jó élményekkel ajándékozod meg magatokat egy babás jóga, hordozós táncóra vagy mondjuk egy babaúszás kapcsán.

Koller Gabi

Koller Gabi

Mostanában..? Legfőképp kommunikátor és anya, na meg persze szívvel-lélekkel, teljes erőbedobással edző nő. Ars poeticám minden és bármi, ami előre visz.