Skip to main content

Nyerj sportszer utalványt az ovidnak, iskoládnak!

Október 7-ig még jelentkezhetnek az oktatási intézmények és a nyugdíjas szervezetek a Világ Gyalogló (hó)Napra. A szervező Magyar Szabadidőpsort Szövetség célja ezúttal is az, hogy felhívja a figyelmet a gyaloglás egészségmegtartó hatására. Nevezési díj nincs, a legjobb túrákat viszont sportszerutalvánnyal és túrabotokkal díjazza a szövetség!
Egyre többen ismerik fel azt, hogy gyalogosan közlekedve nagyon sokat tehetünk az egészségünkért: míg két évvel ezelőtt tízezren, tavaly már tizenhétezernél is többen vettek részt az októberi Világ Gyalogló hónap alkalmából szervezett csaknem háromszáz túrán.
Ismerd meg lakóhelyedet és környékét, fedezd fel a településed értékeit, nevezetességeit, nézz körül más szemmel ott, ahol minden nap elrohansz – szól a felhívás.

A gyaloglás számos pozitív egészségügyi hatással bír – hatékony zsírégető, edzi a szív- és érrendszert, a tüdőt, javítja a tüdőkapacitást, növeli az állóképességet, megelőzi az elhízást-  mindeközben az őszi természet csodáit társaságban megismerve csökkenti a stresszt is.

Versenykiírás és a jelentkezési feltételek: https://masport.hu/kiemelt-rendezvenyek/vilag-gyaloglo-nap-19/

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ:

Az eseményt hivatalosan az 1992. június 07-i, Rio de Janeiro-i Föld Konferenciát követően indították útjára. 2000 óta elmondható, hogy a világ minden kontinensén, már 60 országban rendeztek és rendeznek Gyalogló Napot. A rendezvénysorozat célja a gyaloglás megismertetése, megszerettetése egy, a világ minden részén megrendezésre kerülő esemény keretében, hogy a lehető legtöbb embert mozgósítsa a rendszeres testmozgás és az egészséges életmód érdekében.

Kiss Niki

Kiss Niki

Újságíró, professzionális amatőr sportoló. Kosárlabdázóból lett futó, bicajos, spinningelő, most éppen lelkes TRX-ező Federer-drukker anyuka, aki szerint soha, semmit nem érdemes félgőzzel csinálni.