Skip to main content

Sokan vannak, akik nehezen veszik rá magukat, hogy egyedül elmenjenek edzeni. Vagy szimplán csak a változatosság kedvéért néha bevonják a barátnőjüket, barátjukat az edzésprogramjukba. Ideális esetben nagyjából egy edzettségi szinten álltok, (és nem barátnős pletyizés gyanánt alibizitek el a fitneszt), úgyhogy nagyon klassz kis gyakorlatokkal tehetitek változatosabbá a mozgást. Balogh Renivel mutatunk nektek néhány gyakorlatot. Ne tévesszenek meg senkit a nyárias fotók, a feladatokat teremben, illetve az évszaknak megfelelően felöltözve a szabadban bármikor el lehet végezni!

1. Comb- és farizom “gyilkos” fekvőtámasz- guggolás kombináció

Amíg az egyik fél fekvőtámaszozik, addig a másik guggol, figyelve arra, hogy egyenes legyen a háta, a térd pedig ne előzze meg a bokát! A fekvőtámaszozó társ pedig összpontosítson arra, hogy a has legyen befeszítve, a dereka ne süllyedjen be. Aztán csere 🙂

IMG_7388 IMG_7389

2. Fekvőtámasz pacsival – fekvőtámasz egyszerre, majd a kinyújtott kezes állásban taps az ellentétes karokkal

IMG_7386 IMG_7385

3. Klasszik talicska 🙂 Ne felejtsetek el cserélni!

IMG_7377

4. Mellső fekvőtámaszban tartás (hasizom gyakorlatnak sem utolsó, ha elfáradtál, akkor alkartámasz), a társ pedig átugrik. Legalább 30 másodpercig bírjátok, aztán csere!

IMG_7370

5. Padra fel, váltott lábbal!

A combod, vádlid imádni fogja, plusz állóképesség fejlesztő is.

IMG_7369

6. Padra fellépés – combfeszítő, combhajító izmok hálásak lesznek!

Egyenes háttal, ne lendületből lépjünk a padra és szép lassan érkezzünk vissza a talajra! Szó szerint támaszkodhatsz a társadra! Cseréljünk oldalt mindenképp!

IMG_7366

7. Égjen a hasizom!

Fenekek egymáshoz közel, kézfogás, ellentétes irányba páros láb emelés.

IMG_7365

8. Hasizom 2.0. – felülés, középen pacsi!

Vigyázat, a tempót tartani kell egymással!

IMG_7363

9. A nyújtás se maradjon el a végén!

IMG_7364

Kiss Niki

Kiss Niki

Újságíró, professzionális amatőr sportoló. Kosárlabdázóból lett futó, bicajos, spinningelő, most éppen lelkes TRX-ező Federer-drukker anyuka, aki szerint soha, semmit nem érdemes félgőzzel csinálni.