Skip to main content

Úgy bizony, ilyenkor nem csupán az aszalt változat elérhető (bár én azt is imádom), hanem a frissen szedett verzió is. A fügét pedig így is, úgy is megéri fogyasztani – ahogy arról már mi is írtunk korábban.

Érdemes azonban odafigyelni néhány dologra, hogy teljes legyen a füge-élmény. Fontos már a boltban/piacon körültekintően választani: a tapintásra puha, belilult egyed jöhet; minden más vagy éretlen még, vagy már éppenséggel túlérett.

Szállítása, tárolása sem egyszerű: hűtőben mondjuk eláll pár (2-3) napig, de csak a vastagabb héjú verziók; azok is csak akkor, ha nem sérültek. Ennek érdekében érdemes darabonként csomagolva vásárolni és szállítani, mert amúgy rettentően sérülékeny. Apróra vágva akár fagyasztható is, szóval ha nem fogy el néhány napon belül, inkább dobd a fagyasztóba, különben megsavanyodik.

Viszont ha tetemesebb mennyiségre tettél szert, gondolkozz nagyobban: főzd be! A fügelekvár isteni csemege, és nem csupán piskótára, kekszre vagy kenyérre kenve, de húsételek pikáns kiegészítője is lehet. És grillezve próbáltad már..? Na és a fügebor, vagy akár pálinkának..?? Igen sokoldalú gyümölcsről beszélünk ám!

Végezetül néhány egyszerű recept, kedvcsinálónak:

Sajttal töltött füge grillezett paradicsommal

Füge-alma smoothie

Fügés muffin

Koller Gabi

Koller Gabi

Mostanában..? Legfőképp kommunikátor és anya, na meg persze szívvel-lélekkel, teljes erőbedobással edző nő. Ars poeticám minden és bármi, ami előre visz.