Skip to main content

Rekordszámú, 1300-nál is több előnevezés érkezett az idei Szépkorúak Sportfesztiváljára. A  Magyar Szabadidősport Szövetség rendezésében június 5-én, szerdán tizenkettedik alkalommal sorra kerülő mozgásfesztiválon Cegléden legalább negyven játékos-sportos mozgásformát próbálhatnak ki a “régebb óta fiatalok”. Az ügyességi feladatok, célzó-dobó játékok, gerinctorna mellett idén újdonság a fitball, az aqua fitness és a fakanalas célbaütő nevű népi játék is.

A mozgás kortalan- legalábbis annak kellene lennie. Életkortól függetlenül a felnőtteknek legalább heti 150 perc intenzív mozgás ajánlott. A rendszeres testmozgás megkímél többek között a felesleges mozgásszervi-, szív-és érrendszeri betegségektől, de a testedzés fokozza az agy keringését, azaz a szellemi frissesség megtartásához, továbbá a mentális betegségek elkerüléséhez is nélkülözhetetlen.

Elkezdeni sohasem késő, ám ebben az esetben a fokozatosság, illetve az orvosi, edzői konzultáció nagyon fontos. Egyszerű, ám hatásos és olcsó mozgásforma, ha leszámolunk a lustaságunkkal, és a lift helyett a lépcsőt használjuk vagy ritkítjuk az autóhasználatot és helyette gyalog vagy kerékpárral közlekedünk, amikor lehetséges.

A Szépkorúak Sportfesztiválján több mint negyven mozgásforma közül lehet kiválasztani a nekünk leginkább tetszőt és alkalmasabbat, egyáltalán nem mellesleg ehhez kiváló hangulat és remek társaság is biztosított. A mozgás mellett ezúttal is szűrővizsgálatokkal, életmód tanácsadással, termálvizes fürdési lehetőséggel, illetve sportos ajándékokkal várja az idén 30 éves szövetség a rendezvényre érkezőket.

Nevezni aznap a rendezvény helyszínén is lehetséges!

További információk:

http://masport.hu/esemenyek/szepkoruak-sportfesztivalja-2019/

https://www.facebook.com/szepkoruaksportfeszt

A sportos programokat a Szerencsejáték Zrt. támogatja.

Kiss Niki

Kiss Niki

Újságíró, professzionális amatőr sportoló. Kosárlabdázóból lett futó, bicajos, spinningelő, most éppen lelkes TRX-ező Federer-drukker anyuka, aki szerint soha, semmit nem érdemes félgőzzel csinálni.