Skip to main content

Megvannak a nyerteseink!

Tizenötezernél is többen gyalogoltak csaknem kétszázhatvan túrán az idei Világ Gyalogló (hó)Nap kapcsán. A Magyar Szabadidősport Szövetség által koordinált októberi kampányt, amely a gyaloglás egészségmegtartó hatásaira hívja fel a figyelmet, idén már huszonkettedik alkalommal rendezték meg. Az eddig eltelt évek alatt mintegy 243 ezer ember 2576 helyszínen az országban csaknem 16 ezer kilométert tett meg gyalogosan- ezzel hétszer kerülték meg Magyarországot.

Egyre többen ismerik fel azt, hogy gyalogosan közlekedve nagyon sokat tehetünk az egészségünkért. A gyaloglás számos pozitív egészségügyi hatással bír – hatékony zsírégető, edzi a szív- és érrendszert, a tüdőt, javítja a tüdőkapacitást, növeli az állóképességet, megelőzi az elhízást-  mindeközben az őszi természet csodáit társaságban megismerve csökkenti a stresszt is.

A rendezvényre idén is oktatási intézmények, nyugdíjas szervezetek és nordic walking instruktorok jelentkezhettek, a legjobbakat pedig sportszer utalványokkal és nordic walking botokkal jutalmazta a szövetség.

Nézzük, kik az idei nyertesek!

Oktatási intézmények kategória – iskolák

1. Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola
2. Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola , Kanizsai Dorottya Általános Iskolája
3. Érted Vagyunk Szakiskola és EGYMI

Oktatási intézmények kategória – óvodák

1. Zirci Benedek Elek Óvoda és bölcsőde
2. Sarudi Tavirózsa Óvoda
3. Gógánfai Tündérkert Óvoda Ukki Tagóvodája

Nyugdíjas szervezetek:

1. Honvéd Nyugdíjas Klub – Szabadszállás
2. Vörösberényi Nyugdíjas Klub – Balatonalmádi
3. Farmos Rózsa Nyugdíjas Egyesület – Farmos

 

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

Az eseményt hivatalosan az 1992. június 07-i, Rio de Janeiro-i Föld Konferenciát követően indították útjára. 2000 óta a világ minden kontinensén, már legalább 60 országban rendeztek és rendeznek Gyalogló Napot, Magyarország 1999-ben lépett a rendező országok sorába.

Kiss Niki

Kiss Niki

Újságíró, professzionális amatőr sportoló. Kosárlabdázóból lett futó, bicajos, spinningelő, most éppen lelkes TRX-ező Federer-drukker anyuka, aki szerint soha, semmit nem érdemes félgőzzel csinálni.