Skip to main content

Valójában mennyi zsírtól tudsz biztonságosan megszabadulni 12 hét alatt?

A szervezetedtől – anélkül, hogy szenvednél (lényeges)- napi 500 kalóriát játszva visszakapsz. Ez heti 3500 kalória, azaz pontosan fél kiló zsír. Három hónap alatt 6-10 kiló tiszta zsír biztonságos ledolgozására lehetsz képes!

De ne állj meg itt! Fokozd az anyagcseréd, tisztítsd meg a szűrőid, tehát a mainál sokkal hatékonyabb, vékony zsírégető masinává válhatsz!

Érdekel a dolog?

1. Ne ott kezdj, ahová el szeretnél jutni!

Minden szilveszterkor rengeteg új sportoló születik – az újévi fogadalmak során. Aztán a nagy vehemencia elolvad a hónap végére… Az emberek meg sem várják az első eredményeket, mert az első héten nem fogytak mindjárt 10 kilót! Ez olyan, mint egy nagy hajót kormányozni: amikor eltekerik a kereket először semmi sem történik. Aztán…lassan, majd egyre gyorsulva jön az eredmény. Legyél türelmes, csináld, és ne add fel!

2. Először is a reggeli…

Ne hagyd ki! Fehérjében gazdag legyen, de tartalmazzon némi komplex szénhidrátot is – ami lassan égő energiát biztosít a napra. Például tojás sonkával, (oliva olajban készítve), zöldséggel és teljes kiőrlésű, magvas kenyérrel. A sok szénhidrát csak fáradttá tesz, a protein viszont remek építő és üzemanyag az izmoknak.

3. Apró, gyakori étkezésekkel gyorsíthatod anyagcseréd!

Remélhetőleg már nem dőlsz be a napi három étkezés ősrégi mítoszának! Az ember egy túlélő gépezet: tested mindig a túlélést tekinti elsődleges szempontjának. Tehát: ha mindent megemésztettél, akkor ő nekiáll raktározni!

Ha azonban három óránként fehérje-gazdag- de kis mennyiségű táplálékot kap, megállíthatatlan zsírégető, izomépítő szerkezetté válik! A folyamatos vércukorszint megakadályozza a harácsolást. Ha farkaséhesen ülsz le enni – már elvesztél!

Mikor elkezdtem fogyasztani, hat hónap alatt elértem a célt: 20 kg. Szerettem volna még 5-öt eldobni, de minden grammért vért izzadtam. Pedig mindent jól csináltam, kivéve egyet: ritkán, és nagyokat étkeztem. Mikor ezt megváltoztattam, megugrott az anyagcserém, és foszlott rólam a maradék zsír!

4. Ne éheztesd magad-totális öngól!

Általában a hölgyeknél fordul elő! Azt gondolják, hogy „turbózzák” diétájukat, ha egy salátán és egy joghurton megpróbálják átvészelni a napot. Mi történik? 1. Aszervezet éhezési-módra vált, lefékezi az anyagcserét (kalória-égetést) 2. Szétnéz, hogy mit tudna elégetni…és eljut az izmokhoz! Igen, lebontod saját izmaid!

Fontos, hogy ne pusztítsd le az egyetlen dolgot a szervezetben, mely képes zsírt égetni! Soha ne éheztesd magad!

5. Egyetlen zsírégető kúra sincs meg ropogós zöldségek nélkül!

Brokkoli, sárgarépa, karalábé, karfiol, zöldborsó, stb. Hogy miért? Magas a tápanyag-koncentrációjuk, míg energia-koncentrációjuk fajlagosan alacsony. Remek telítettség-érzés keltők!  Emellett emészthetetlen cellulóztartalmuk tolja maga előtt a salakanyagokat: kitisztítja emésztőrendszeredet.

6. Lúgosíts!

Ha már eszel vitaminokat, miért nem a legjobbat, a teljesen organikus zöld táplálék-kiegészítőket? Mindenben jobbak a hagyományos vitaminoknál, és lúgosító hatásuk miatt a szervezet könnyebben elengedi a zsírt (abban tárolja a mérgező savakat. Kevesebb sav= kevesebb zsír)

7. Mit ne?

Egyszerű cukrok. Sütemények, édesített kukoricapelyhek, cukorkák, péksütemények, szirupok, fehér kenyér, stb.. Tejtermékek (savasító hatásuk, és magas állati, telített zsírtartalmuk miatt). Szénsavas üdítőitalok (kivéve a light verzió). Gyorsételek! Keresd a rejtett cukrokat! A bolti ketchup például szinte színtiszta finomított cukorból van!

8. Néha engedj!

Lesznek pillanatok, mikor nagyon megkívánod kedvenc ételed. Egyél egy fél-adagot! Nem az a lényeg, hogy megutáld magad és az életet, hogy lehangolt legyél! A szeratonin (örömhormon) termelődéséhez szükséges szénhidrát, tehát nem hagyhatod teljesen ki az étrendedből!

9. Kardió – mozgás

Kezd heti 3x, egyenként minimum 30 perccel! Nézd meg a hatást! Emeld az adagot, ha szükséges. Válaszd azokat a mozgásformákat, amelyeket szeretsz! Ha nem szeretsz futni ott az ellipszis, a power walking, evezőgép, kardió bicaj, spinning, vagy foci, kosárlabda stb.

Összeállította: Kiss Balázs, www.megazold.hu

Forrás:  http://www.about.com, weightloss guide

Extremefit magazin