Skip to main content

A Mályvavirág Alapítvány és Dely Márta nordic walking instruktor kapták az idén a Lakosság Sportjáért Díjat, melyet a MASPORT decemberi közgyűlésén vehettek át Czene Attila elnöktől.

A 2018-as évről szóló elnökségi beszámoló, a jövő évi költségvetés meghatározása, alapszabály módosítás mellett az egyik legfontosabb napirendi pont a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) idei utolsó közgyűlésén a szabadidősport szervezése, népszerűsítése, illetve támogatása érdekében kiemelkedő munkát végzett sporttársak elismerése volt.

A Lakosság Sportjáért díjat vehetett át Dely Márta. A Pest megyei Szabadidősport Szövetség által felterjesztett sportember több szálon és hosszú évek óta kötődik szövetséghez, a szabadidősporthoz. Dolgozott hivatásos sportvezetőként, önkéntesként egyaránt, egyike hazánk legfoglalkoztatottabb és legfelkészültebb nordic walking oktatóinak.

A Mályvavirág Alapítvány a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a betegség megelőzésért dolgozik megalakulása, azaz 2013 óta.

Képviselője, motorja, alapítója Tóth Icó, aki saját betegségének és gyógyulásának tapasztalásából merítve ad példát és reményt sorstársainak.

Az alapítvány a sportolást, a testedzést is állomásnak tekinti a gyógyuláshoz vezető úton. A MASPORT számos rendezvényén hirdetik rózsaszín egyenruhájukban a megelőzés fontosságát és a gyógyulás reális lehetőségét.

A sportos szövetségben természetesen a közgyűlés sem telhet el aktívkodás nélkül: Varró Gyula oktató mozgatta meg munkahelyi ülőtornával a résztvevőket.

Kiss Niki

Kiss Niki

Újságíró, professzionális amatőr sportoló. Kosárlabdázóból lett futó, bicajos, spinningelő, most éppen lelkes TRX-ező Federer-drukker anyuka, aki szerint soha, semmit nem érdemes félgőzzel csinálni.