Skip to main content

Mozgás, megelőzés, egészséges életmód, családi példamutatás és környezettudatos gondolkodás – többek között ezek fontosságára kívánja felhívni a figyelmet a Családi Mozgásfesztivál. A Magyar Szabadidősport Szövetség (Masport) ingyenes rendezvényét, mely az Európai Sporthét bevezető eseménye – szeptember 2-án immáron huszadszor rendezik meg, ezúttal a Millenáris Parkban.

A Masport a szabadidősport fejlesztésének, az egészséges életmód terjesztésének, a mozgás örömének elkötelezett nagykövete, a huszadik születésnapját ünneplő rendezvényen ennek megfelelően hetvennél is több mozgásformát lehet kipróbálni kortól, nemtől, edzettségi állapottól függetlenül. Népi játékok, egyensúlygyakorlatok, aerobic, jóga, cross fitt, korcsolyázás, jégkorong, céltollas, bocsa, gyepteke, többféle trükkös bicaj szerepel a hatalmas kínálatban. Mint mindig, most is egyénileg, illetve családosan is lehet gyűjteni a kipróbált mozgásformák után járó pecséteket, mellyel óránkénti sorsoláson vehetnek részt a látogatók.
A mozgás mellett a prevenció is legalább ilyen fontos: többek között cukorbetegség, prosztatarák és méhnyakrák megelőzésével kapcsolatban is kaphatnak információkat az eseményen résztvevők.
A szervezők évek óta nagy figyelmet fordítanak a környezettudatos gondolkodásra is, éppen ezért lett az esemény a “Környezetbarát szabadidősport” Erasmus+ projekt kiemelt eseménye a Családi Mozgásfesztivál, amelynek köszönhetően idén még több “zöld” gondolkodással kapcsolatos játékot lehet majd kipróbálni.”

A mozgásfesztiválon a részvétel ingyenes, regisztrációhoz nem kötött.
Kiss Niki

Kiss Niki

Újságíró, professzionális amatőr sportoló. Kosárlabdázóból lett futó, bicajos, spinningelő, most éppen lelkes TRX-ező Federer-drukker anyuka, aki szerint soha, semmit nem érdemes félgőzzel csinálni.