Skip to main content

A szeszélyes időjárás ellenére csaknem háromezren játszottak, sportoltak a huszadik Családi Mozgásfesztiválon a Millenáris Parkban. A Magyar Szabadidősport Szövetség (Masport) ingyenes programján hetvennél is több sportágat lehetett kipróbálni. A különös, trükkös bringák mellett a zenés tornák, a labdajátékok és meglepetésre a magyar népi játékok voltak a legnépszerűbbek, de sokan éltek az ingyenes szűrővizsgálatok adta lehetőségekkel is. A “Környezetbarát szabadidősport” Erasmus+ projektnek is köszönhetően újszerű környezettudatos játékok színesítették az eseményt. A legtöbb résztvevőt felsorakoztató, legaktívabb megye Fejér megye volt.

csaladi_mozgasfesztival_1600pix-2381 – Nem kevesebbet szeretnénk, mint hogy minél többen sportoljanak rendszeresen, minél aktívabb legyen a magyar lakosság. Ezzel szemben nagy részük meggyőződéssel hiszi, hogy neki semmilyen köze sem lehet a sportoláshoz. Büszke a magyar sportsikerekre, de neki magának nincs mozgáshoz kötődő sikerélménye. Őket a legnagyobb eséllyel játékkal tudjuk kimozdítani ebből a passzivitásból – foglalta össze a rendezvény küldetését Salga Péter. A szövetség főtitkára hozzátette: ha ehhez hozzávesszük, hogy ez egy családi program, akkor különös értéket ad mindennek, hogy a gyerekek személyesen átélt példaként kapják szüleik, esetleg nagyszüleik sportolását.

A nagysikerű rendezvény az Európai Sporthét (szeptember 23-30) felvezető eseménye volt. A sporthét, amely az Európai Bizottság kezdeményezése, arra ösztönzi a lakosságot, hogy egy héten keresztül többet mozogjanak és azután az egész évben továbbra is aktívak maradjanak. A sporthét fő attrakciója, a #BeActive Night idén szeptember 29-én debütál a Tüskecsarnokban. 20170902_Csaladi_ACD610_1957_sm1600Az aerobic, tánc, jóga, tájfutás mellett teret kapnak olyan mozgásformák is, amelyekhez a nagyközönség csak ritkábban férhet hozzá, mint például a curling, szinkronúszás, a búvárkodás, a sífutás, az önvédelmi és harcművészeti sportok. De lehet majd versenyezni családi váltóúszásban, ki lehet próbálni a medencében felállított akadálypályát, SUP jógát, mindenféle gördülő járművet, kerékpáros KRESZ-pályát, vívást, Nordic walkingot, lövészetet is.

További részletek:

http://www.europaisporthet.hu

Kiss Niki

Kiss Niki

Újságíró, professzionális amatőr sportoló. Kosárlabdázóból lett futó, bicajos, spinningelő, most éppen lelkes TRX-ező Federer-drukker anyuka, aki szerint soha, semmit nem érdemes félgőzzel csinálni.