Skip to main content

Ha a passzív létről aktívabbra váltanánk, az első és legkézenfekvőbb dolog, ha elkezdünk gyalogolni. Ezt korra, nemre és edzettségi szintre való tekintet nélkül bárki tud. A gyaloglás egészségmegőrző hatásairól már senkit nem kell meggyőzni (javítja az állóképességet, erősíti az izmokat, aktiválja a vérkeringést, tehermentesíti az izületeket, jót tesz az agynak, a test oxigénellátásának és egyáltalán nem utolsó sorban a közérzetünknek), és gyakorlatilag semmi nem kell ahhoz, hogy elkezdjük, csak felállni a kanapéról, vagy a lépcsőt használni a lift helyett.

Aki továbbfejlesztené, az vehet a kezébe botot is. Bár, mint ahogy Bozsik Anna fogalmaz: “Ha az erdőben sétálunk és fogjuk a botot, az valami más. Az botsétáltatás” – hívta fel a figyelmet a szokásos nordic walking sztereotípiát eloszlatva. A sífutó szakedző, nordic walking oktatóval persze abban is megegyeztünk, hogy még a botsétáltatás is jobb, mint a gyógyszereket számolgatni otthon. A szakemberrel az elhatározásról, a mozgás öröméről és arról is beszélgettünk, miért is NEM a nyanyák sportja a nordic.

Hallgassátok!

Bozsik Anna sífutó olimpikon, nordic walking oktató
Kiss Niki

Kiss Niki

Újságíró, professzionális amatőr sportoló. Kosárlabdázóból lett futó, bicajos, spinningelő, most éppen lelkes TRX-ező Federer-drukker anyuka, aki szerint soha, semmit nem érdemes félgőzzel csinálni.