Skip to main content

Ha valami igazán izgalmasra és mozgalmasra vágysz, ha kipróbálnál valami újat, netán megtalálnád az igazit, akkor itt a helyed! Idén második alkalommal rendezi meg a #BeActive Night-ot a Magyar Szabadidősport Szövetség. Az Európai Sporthét keretében megrendezendő sportos éjszakán szeptember 28-án mintegy ötven sportágat lehet ingyenesen kipróbálni földön, vízen, jégen a Tüskecsarnokban.

Legyél bár rendszeres sportoló, örök újrakezdő, fotelfitneszelő, állandóan az újdonságra vágyó, netán éppen az igazit kereső, egészen biztos, hogy a #BeActive Night-on megtalálhatod a neked való mozgásformát. A hagyományos műkorcsolya, teke, sífutás, búvárkodás, jégkorong, sok-sokféle tánc, úszás, nordic walking, vívás, lövészet, harcművészeti-és önvédelmi sportok mellett igazi újdonságokkal is találkozhattok.

Na, mi ez? Kicsit tollas, kicsit fallabda és egy kis tenisz- és tulajdonképpen egyik sem. A gyorstollast 2003-ban egy német hadihajón szolgálótengerész találta fel. Mivel a hajó fedélzetén mindig fújt a szél- ezért volt szükség (újfent) az emberi találékonyságra.  A “rendes” tollashoz képest itt nincsen háló, sem speciális pályaigény, ezért teniszpályán, utcán, strandon, hóban, is lehet játszani. A pálya két egymástól 12,8 méterre fekvő 5,5×5,5 méteres négyzetből áll, és az a lényeg, hogy meg kell védenünk a saját négyzetünket, hogy a labda ne eshessen bele. Az ütő leginkább squash ütőre hasonlít, csak rövidebb a nyele, a labda pedig nehezebb és kisebb, mint egy tollaslabda.

Az airflow jóga egyszerre nyújtás, szabadság és repülés. Egy speciális, rugalmas selyem segítségével nagyon intenzív nyújtásokra ad lehetőséget, felszabadítja a mellkast, a gerincet, miközben erőt és hajlékonyságot is fejleszt. A jóga elemek lehetőséget adnak az elmélyülésre, a “repülés” pedig kiválóan oldja a stresszt. Kell ennél több?

Ha ötvöznéd a táncot, a küzdősportot és az aerobicot, akkor a capoeira aerobic a te sportágad. Magyar találmány, mi más? A capoeira a dél-amerikai rabszolgák táncos elemekkel tarkított küzdősportja, melyet aerobic elemekkel vegyített Czanik Balázs edző. Aki gyönyörű has-, comb- és hátizomra pályázik, no meg vékony derékra és szép csípőre, annak itt a helye!

Próbálj ki minél több mozgásformát 17.00 -24.00 óra között, szerezz zsetonokat és váltsd be a Fényáruházban! Ugye találkozunk szombaton?

További információk:

www.europaisporthet.hu www-beactivenight.hu

Kiss Niki

Kiss Niki

Újságíró, professzionális amatőr sportoló. Kosárlabdázóból lett futó, bicajos, spinningelő, most éppen lelkes TRX-ező Federer-drukker anyuka, aki szerint soha, semmit nem érdemes félgőzzel csinálni.