Skip to main content

Nyakunkon a karácsony, a nincsmégfa-mileszamenü-holazajándék forgatagában szinte lehetetlenség még az edzésre is időt találni. Vagy talán mégsem? Tippjeinkkel becsempészheted a mozgást még a zsúfolt ünnepi készülődésbe is.

Fogd rövidre

Mint annyi mindenre, az edzésre is igaz, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség számít. Oké, nincs most idő überprecíz szuperszettekre az edzőteremben, vagy lenyomni a szokásos tizenöt-húsz kilcsi futást. De napi fél órád csak van?? Amíg tisztul a mosógépben a függöny és sül a bejgli a sütőben, simán a végére érsz egy rövid edzésvideónak, vagy akár többnek is. MovePlay oldalunkon hangulatodnak és edzettségi szintednek megfelelően válogathatsz több száz online edzés közül.

Adj bele mindent

Nem fér bele a hosszú program? Szerencsére nem is kell, hogy beleférjen. Az idő mellett az intenzitás az, amivel tudsz játszani. A HIIT (High Intensity Interval Training) edzések előnyeiről már ebben a cikkünkben írtunk, s a véleményünk azóta sem változott: az intervall cardió baromi jó kis edzésforma, ha pedig szűkös időkeretről van szó, egyszerűen verhetetlen. Két fogás elkészítése között nyomj le egy jó kis tabatát!

Élj a lehetőségekkel

Ha tényleg nincs másra mód, ötvözd a kellemest a hasznossal: tarkítsd a főzést és a takarítást néhány saját testsúlyos gyakorlattal! Akár kézi-és lábsúlyt is felcsatolhatsz közben. De még ha nem is folyamodsz ilyen megoldásokhoz, akkor is tartsd észben: házimunka végzése közben akár nem csekély kalóriát is elégetsz, bizonyos izomcsoportok pedig kiemelten dolgoznak; gondolj csak a tésztagyúrásra, vagy akár az ablakpucolásra 😊.

Koller Gabi

Koller Gabi

Mostanában..? Legfőképp kommunikátor és anya, na meg persze szívvel-lélekkel, teljes erőbedobással edző nő. Ars poeticám minden és bármi, ami előre visz.