Skip to main content

Ha megnézi az ember a Zuglói Nyugdíjasok Egészségéért Sport Egyesület Facebook profilját, azonnal feltűnik, hogy a sport, a mozgás, a mosolygás tényleg a mindennapok része. Mint ahogy egy korábbi cikkünkben is elmondtuk: ahhoz, hogy a testi és szellemi frissesség idősebb korra is megmaradjon, az életminőség ne változzon, nyugdíjas korban is elengedhetetlen a mozgás. Nos, náluk ez nem kérdés, bár az egyesület munkája önmagában példaértékű, az már csak a ráadás, hogy a Szépkorúak Sportfesztiválja előnevezettjei között a zuglói egyesületi tag, a 95 éves Béla bácsi a korrekorder.

– 2005-ben alakult meg az egyesület, mely azóta is legfontosabb céljaként a nyugdíjas korúak részére a korosztályuknak megfelelő sportolási lehetőségek biztosítása, ezzel az egészséges életmód, egészségmegőrzés, egészségügyi rehabilitáció, szellemi kondíció megőrzése. Idén138 tagunk van – tudtuk meg Sebőkné Tábor Erzsitől, az egyesület elnökétől.

32956653_2226732060677827_5591616921935020032_n

Fotó: Facebook

A zuglói egyesület három szakosztályt működtet: asztalitenisz (heti három alkalommal két óra), tenisz (heti három alkalommal két óra), természetjáró (havonta egy alkalommal). A szakosztályok mellett működik az egyesületi klub, ahol nem csak a test, hanem az elme pallérozására is fordítanak energiát: a gerinctorna mellett szellemi szókirakó (scrable), “Játszunk együtt!” társasjáték délután várja heti egy alkalommal a tagokat. És ez még mindig nem minden, az összetartozás jegyében évente hat alkalommal (farsang, nőnap, húsvét, szüret, Márton nap, egyesületi évzáró) élőzenés, műsoros táncdélutánt tartanak.

De, hogy visszatérjünk a sportos rendezvényekhez, a zuglóiak a legutóbbi hetet is aktívan töltötték, nem csak a Kihívás Napján, a Moccanj Sportnapon is részt vettek a Margit-szigeten, de nem hagyják ki a kerület által szervezett sport és egyéb rendezvényeket, így a Patakparti futást, Gasztrofesztivált, a senior táncversenyet sem. Tagjai a Budapesti Szabadidő Szövetségnek, így az általuk meghirdetett Fővárosi Szabadidő Kupán a korosztályuknak megfelelő kiírt versenyeken is részt vesznek.

33021682_2226750924009274_4297707506609684480_n

Nemcsak a test, az elme pallérozása is fontos a zuglóiaknál. Együtt a legkisebbekkel! Fotó: Facebook

– A rendszeres mozgáson kívül fontos az egyesület számára, hogy az együtt tartozás élménye minden tagunknak a sportrendezvényeken való részvételkor érezhető legyen. Számunkra nem csak a sport jelenti elsősorban az összetartozást, emellett az is fontos, hogy kivel, mi van, kin tudunk segíteni, aki rászorul. Vagyis egy csapat vagyunk! – hangsúlyozta az elnök.

Mi pedig csak annyit tudunk hozzátenni, hogy hajrá, és reméljük, minél többen követik példájukat!

 

Több mint negyven, kifejezetten a szépkorúakra szabott mozgásformával várja a nyugdíjas résztvevőket a Decathlon Szépkorúak Sportfesztiválja június 6-án, Cegléden, a Gubody parkban. A testi-lelki-szellemi felfrissülés érdekében az aktivitások mellett szűrővizsgálatokkal, életmód tanácsadással, és a nap zárásaként termálvizes fürdési lehetőséggel  egészül ki a rendezvény programja. Az eseményre a helyszínen is lehet ingyenesen nevezni reggel 9.00 órától!

További információk:

 

Kiss Niki

Kiss Niki

Újságíró, professzionális amatőr sportoló. Kosárlabdázóból lett futó, bicajos, spinningelő, most éppen lelkes TRX-ező Federer-drukker anyuka, aki szerint soha, semmit nem érdemes félgőzzel csinálni.