Skip to main content

Átérzed az öt elem erejét, árad a csí meg a zen, miközben az izmaid ezerrel feszesednek, állóképességed acélosodik és ég a zsír. Jól hangzik? Naná.

A deepWORK egy úgynevezett holisztikus funkcionális tréning. Holisztikus, mert befelé irányítja a figyelmünket, mozgósítja a belső energiákat, ezáltal mentálisan is hatással van ránk. És funkcionális, mert arra használja a testet, amire való. Az edzés olyan mozdulatsorokból áll, melyek számos izomegyüttes összehangolt használatát igénylik. Nagyszerűsége többek között abban áll, hogy nemcsak a fő izomcsoportok izmainak koordinációját fejleszti, hanem – hála a kitartott testhelyzetek és a dinamikus, körkörös mozdulatok váltakozásának – a mélyen fekvő, valamint az ízületeket tartó és védő izmokat is. Amolyan dinamikus jóga, kábé. A koncepció fontos eleme, hogy a megfelelő légzésgyakorlatokkal kombinálva mindig együtt jelenjen meg az erősítés és a nyújtás, a feszültség és a relaxáció.

– Az edzések alkalmával megismerjük saját határainkat. Mindenki a saját tempójában tudja végezni. Sokan követik a zene ritmusát, de ha valaki például éppen nem érzi elég energikusnak magát, akkor nyugodtan csinálhatja lassabban, vagy választhatja a gyakorlat könnyített verzióját is. Kvázi, mindenki végig tudja csinálni, edzettségi szinttől függetlenül. Ugyanakkor viszont haladó szinten az intenzitás fokozására is van lehetőség – avat be Veres-Hámori Andrea deepWORK tréner.

Az órák különböző szakaszokból állnak, melyeknek az öt természeti elem – föld, fa, tűz, fém és víz – az alapja. Ezek más-más energiaforrásokat képviselnek.

A mozgásforma jótékony hatásai közé tartozik az erő és állóképesség javulása, a hatékony zsírégetés, valamint a mentális feltöltődés, de a hát- és derékfájást is elmulasztja. A dinamikus meditáció módszerére épít, mely egy főként távol-keleti gyökerekkel rendelkező gyógymód depresszióban, rákban vagy pszichoszomatikus betegségekben szenvedőknek.

Koller Gabi

Koller Gabi

Mostanában..? Legfőképp kommunikátor és anya, na meg persze szívvel-lélekkel, teljes erőbedobással edző nő. Ars poeticám minden és bármi, ami előre visz.