Skip to main content

A nyár, különösképpen a nyaralás alapvetően a lazításról kéne, hogy szóljon: legalább ilyenkor ne legyen lelkifurdalásod, ha lecsúszik egy-egy kolbász vagy lángos a strandon. Viszont ha egy hosszabb vakáció végére nem akarsz több kilónyi túlsúlyt, na meg tetemes adósságot felhalmozni, jobb, ha tudatosan készülsz a partra, és kerül némi egészséges, alakbarát ennivaló is a strandtáskába. Mutatunk néhány lehetőséget!

1. Natúr magvak: egy-két zárt maroknyi mandula, tökmag, kesudió és társai jó szolgálatot tehetnek. Vigyázat: könnyen túl lehet tolni! Szóval csak csínján a mennyiséggel

2. Gyümölcssali: a felkockázott gyümölcsök keveréke nagyszerű tízórai vagy uzsonna. Ha extrázni akarod: a fagyasztott barack-karikáknak vagy a jéghideg dinnyegolyóknak még a fagyi-fílingjük is megvan. Hátrány, hogy viszonylag gyorsan el kell fogyasztani, mielőtt színes tócsává olvadnának a napon.

3. Zöldségrudacskák: vágj csíkokra répát, uborkát, szárzellert, dobálj bele olívabogyót, és már kész is az alacsony kalóriás, frissítő strandnasi. Ráadásul külön hidratál is. Hummuszba mártogatva még tutibb

4. Házi keksz: az egyik legjobb választás, hiszen még hosszabb időn át sem lesz baja a napon. Természetesen csillió receptet találsz a neten; mi most a sajátunkból hoztunk egy kókuszos verziót.

Koller Gabi

Koller Gabi

Mostanában..? Legfőképp kommunikátor és anya, na meg persze szívvel-lélekkel, teljes erőbedobással edző nő. Ars poeticám minden és bármi, ami előre visz.