Skip to main content

A fánkról nem pont az egészséges életmód, vagy a fittség jut eszünkbe elsőre, sőt, még másodszorra sem 😊. De van egy jó hírünk: mint minden fogás vagy desszert, a fánk is lehet egészség- és diétabarát – csak figyelj!

Tipp1: módosítsd az összetevőket! Finomliszt helyett rizsliszt, cukor helyett édesítő, napraforgó helyett kókuszolaj, és máris fittkompatibilis a fánkod.

Tipp2: dúsítsd kedvedre! Ha például útifűmaghéjat szórsz bele, az a liszttartalmát csökkenti, a rosttartalmát viszont növeli a keveréknek. Némi fehérjével pedig nemcsak a tápértékét mozdítod jó irányba, de különleges ízesítést is elérhetsz vele.

Tipp3: válassz okosan elkészítési módot! A bőséges napraforgóolajban sütés helyett próbáld ki a kevesebb kókuszolajat, vagy tedd a nyers fánkokat tepsire, kend meg olajjal a tetejüket, és süsd meg sütőben.

Kísérletezz bátran, találd meg a saját kedvenceidet! Ha pedig biztosra akarsz menni, gyűjtöttünk néhány tuti változatot:

Diétás fitt fánk recept | Peak girl (peakshop.hu)

Sütőben sült fitt fánk recept (joy.hu)

Paleo fánk – FittKonyha

Szóval fitt fánkra fel – és ne csak farsangkor!

Koller Gabi

Koller Gabi

Mostanában..? Legfőképp kommunikátor és anya, na meg persze szívvel-lélekkel, teljes erőbedobással edző nő. Ars poeticám minden és bármi, ami előre visz.