Skip to main content

Merthogy néha igenis oké. Mert nem lehet, de szerencsére nem is kell mindig, minden nap, száz százalékban versenysportolókat meghazudtoló tudatossággal étkezni. Mik azok a helyzetek, amikor nyugodt szívvel beiktathatsz egy csalónapot? Nos, például:

Nyomás alatt

Vannak napok, melyek tervezetten nehezek, mint mondjuk egy vizsga, vagy első munkanap az új helyen. Ilyenkor jobb, ha az eseményre összpontosítasz minden energiáddal, és nem veszel el belőle azzal, hogy a kalóriákat számolgatod.

Vendégségben

Végre összegyűlt a család, te pedig ahelyett, hogy örömmel ülsz le a közös asztalhoz, egy sarokba húzódva kanalazod az otthonról hozott dobozod tartalmát – ugye, ez így szerinted sem oké? Hidd el, nem azon az egy délutánon áll vagy bukik a nyári formád, vagy az egészséged.

Lábadozás közben

Ha épp sérülésből, betegségből épülsz fel, és megkívánsz egy-egy húzósabb fogást, add meg a testednek-lelkednek, amire vágyik! Lehet, hogy pont az a velős pirítós fog helyre rántani…

 

Persze, mint kábé mindennek, a csalónapnak is vannak szabályai. Jobb, ha figyelsz rá, hogy:

– a csalónapból ne legyen csalóhét, pláne hónap!

– ilyenkor se egyél meg két-három napnak megfelelő ételhalmokat!

– ne használd minden szituációban vigaszként, megnyugtatásként, vagy jutalomként az ételt, mert az rossz beidegződésekhez vezethet!

– ha már beiktattad, élvezd ki, és ne érezz miatta lelkifurdalást!

Koller Gabi

Koller Gabi

Mostanában..? Legfőképp kommunikátor és anya, na meg persze szívvel-lélekkel, teljes erőbedobással edző nő. Ars poeticám minden és bármi, ami előre visz.