Skip to main content

Hadat üzentünk a farizmoknak: az első csatát már megvívtuk, fegyvernem a csípőemelés volt. Pál Kinga most újra hadba hívja csapatait. Formás hátsót követel a nép!

A különböző guggolás és kitörés-variációk nagy előnye, hogy egyszerre dolgoztatja a lábat és a farizmokat. Tégy jót magaddal, és vedd be őket az edzéstervedbe, ha még eddig nem szerepeltek volna benne!

Ha kitörnél

Próbáld ki a bolgár verziót: az egyik lábad magasabban, és minél kevésbé terhelve, a másikkal pedig vegyél egy hosszabb támaszt, és végezz kitöréseket. Ami fontos: oldalirányú, vagy előre-hátra mozgás ne történjen, csakis fel-le irányba mocorogj! Lábszárad maradjon merőleges a talajra, és próbálj minél lassabban, minél mélyebbre menni.

popsi2_4

 

Ha törzsre is gyúrsz

Kapcsold be a törzsizmokat keresztmozgással: törj ki hátrafelé először az egyik, majd a másik oldalra. Az előző verzióval ellentétben itt nyugodtan vihetsz bele némi sebességet (sőt, megkérünk rá). Arra azonban ügyelj, hogy a tempó ne menjen a kivitelezés rovására! Csak annyira gyorsulj fel, amennyire a koordinációd engedi. Törzs nem csavarodik, hát egyenes, vállak leengedve. És a lábszár itt is merőleges, természetesen.

popsi2_3   popsi2_2

 

Ha kardióznál

Kombináld a guggolást pulzusszám-emeléssel: mélygugi kiinduló helyzetből pattanj fel és fogd meg a talpadat, majd vissza gugiba és jöhet a másik talp. Itt már a tempó csúcsra járhat, amíg a kivitelezés perfekt marad.

popsi2   popsi2_6

 

Ha vádliznál is

Tartsd a gugi-pozitúrát , úgy, hogy a combod nagyjából párhuzamos a talajjal, majd emelkedj lábujjhegyre. Ugye, milyen szépen dolgozik a comb, a fenék, és ráadásként a vádli is? Egyenesen imádni fogod. Főleg másnap. Lépcsőn felfelé.

popsi2_vadli2   popsi2_vadli

 

Ha profin űzöd

A guggolások sokak által áhított királya az egylábas, „pisztoly” variáció. Emeld el az egyik lábadat a talajról, majd a másikkal ereszkedj guggolás pozícióba, miközben az emeltet előre nyújtod. Vigyázat: mindenképpen haladó gyakorlat! Viszont ha időt szánsz a gyakorlására, megéri a befektetett energiát. Segíthet, ha tárcsát fogsz a kezedben, amibe „kapaszkodhatsz” (jó tanács: ne becsüld alá a tárcsát, mert a túl nagy súly garantáltan előre húz).

popsi2_plusz

 

Koller Gabi

Koller Gabi

Mostanában..? Legfőképp kommunikátor és anya, na meg persze szívvel-lélekkel, teljes erőbedobással edző nő. Ars poeticám minden és bármi, ami előre visz.